A Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetségének       

                                              Roller Szakcsoportjáról

 

     Egyesületünkaz elsőként alapított díszmadár tenyésztő egyesület Hazánkban. Jogelődjét az Első Magyar Nemeskanári Tenyésztők Országos Egyesületét 1902-ben alapították a fajta kedvelői, tulajdonképpen ennek a csoportnak a létrejöttével kezdődött a szervezett keretek közt zajló díszmadártenyésztés Magyarországon.

 

   Csoportunknak jelenleg 21 tagja van, e tagok harmada foglalkozik versenyszerűen a roller kanári tenyésztésével. Többnyelvű információt találni e madárról és rólunk, roller kanári tenyésztőkről egyesületünk honlapján, a http://rollerkanari.hu/web helyen.

   Egyesületünk célja, hogy múltjához méltó rangjára emelje a roller kanárit a hazai díszmadártenyésztésen belül. Ezen népszerűsítő munka keretében szívesen tartunk bemutató előadásokat, ahol élőben ismertetjük a fajtát. Az ilyen előadások legoptimálisabb időpontja október közepétől-január közepéig van. Ebben az időpontban tudunk felkészített madarakkal előadást tartani, ahol természetesen a roller énekét is meg lehet hallgatni. Színvonalas kísérő programja lehet ez díszmadár kiállításoknak, és egyéb állattenyésztéssel - állattartással foglalkozó rendezvényeknek. A hagyományos év végi énekverseny második napja nyilvános, ide szeretettel várunk minden érdeklődőt. Ennek időpontjáról az alábbi telefonszámokon, illetve a már említett honlapokon lehet információt kapni.

   Egyesületünk tagsági díja évi3000 ft., amiből a befolyó összeget az év végi énekverseny lebonyolítására fordítjuk. Szeretettel várunk aktív és pártoló tagjaink közé minden madárbarátot!

 

 

 

Egyesületünk elérhetőségei:


 Maróti Béla elnök, kétszeres gyémántkoszorús mestertenyésztő (H-MNK 40)


8440 Herend Dózsa Gy. u. 8   Tel:+36-88-260-352; +36-30-9-930-412; +36-70-4-572-754

web: http://marotiroller.mindenkilapja.hu/    

                                        

Neubrandt Gábor aranykoszorúsmestertenyésztő (HMNK91)                                                                    

  2085 Pilisvörösvár Zrínyi M. u.64  Tel: +36-30-9-382-862

e-mail: neco@citromail.hu

web: http://rollerkanari.mlap.hu


 Iker Ferenc ezüstkoszorús mestertenyésztő (H-MNK 90)


2730 Albertirsa Petőfi S. u.2/2    Tel: +36-20-2-221-025

e-mail: 
iker.ferenc@ikerestarsa.hu


Oldalmenü
Diavetítő